Mor lahana tarifi malzemeleri
- 1 orta boy mor lahana
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Mor lahana turşusu tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Orta boy bir mor lahanayı dörde bölün ve ince ince doğrayın.
- Ayrı bir kapta sirke, su, tuz ve limon tuzunu karıştırarak eritin.
- Mor lahanayı derin bir kaba alıp üzerine sirkeli karışımı dökelim ve karıştıralım.
- Her yarım saatte bir sirkeli karışımla yumuşayana kadar karıştıralım. En az iki buçuk saat bekletin.
- Konserve lahanayı sıkarak karışımın etkisiyle yumuşayacak ve renk değiştirecek kavanozlara koyalım.
- Kalan suyu lahanaların üzerini kaplayacak şekilde dolduralım ve altını kapatalım.
- 3-4 gün sonra mor lahana turşusu hazır.
- Ben 3 orta boy lahana yaptım, verdiğim karışımı 3 su bardağı sirke, 3 su bardağı su, 3 yemek kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı limon tuzu ile arttırdım. Siz yapmak istediğiniz lahana sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun .
Mor lahana turşusu tarifi
Mor lahana turşusu tarifi ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]