lahana turşusu tarifi

Mor lahana tarifi malzemeleri

  • 1 orta boy mor lahana
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
Mor lahana turşusu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Orta boy bir mor lahanayı dörde bölün ve ince ince doğrayın.
  2. Ayrı bir kapta sirke, su, tuz ve limon tuzunu karıştırarak eritin.
  3. Mor lahanayı derin bir kaba alıp üzerine sirkeli karışımı dökelim ve karıştıralım.
  4. Her yarım saatte bir sirkeli karışımla yumuşayana kadar karıştıralım. En az iki buçuk saat bekletin.
  5. Konserve lahanayı sıkarak karışımın etkisiyle yumuşayacak ve renk değiştirecek kavanozlara koyalım.
  6. Kalan suyu lahanaların üzerini kaplayacak şekilde dolduralım ve altını kapatalım.
  7. 3-4 gün sonra mor lahana turşusu hazır.
  8. Ben 3 orta boy lahana yaptım, verdiğim karışımı 3 su bardağı sirke, 3 su bardağı su, 3 yemek kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı limon tuzu ile arttırdım. Siz yapmak istediğiniz lahana sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.

Mor lahana turşusu tarifi

Mor lahana turşusu tarifi ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın