Lavaş Tarifi – Tatlılarım

Lavaş Tarifi için süt, su, maya ve şekeri uygun bir kaba alıp karıştıralım ve 10 dakika emmeye başlamasını bekleyelim.

Unun yarısını döküp tuzu da ekledikten sonra yoğurmaya başlayalım.

Unun kalanını kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım. Bir saat mayalanması için bekletin.

Tezgaha un serpelim ve hamurun hava alması için 3-4 dakika yoğuralım.

Hamuru küçük parçalara ayırıp elimizde yuvarlayalım ve beze yapalım.

Üzerini bir poşet ile kapatıp tekrar kuruması için 20-25 dakika bekletelim.

Tezgaha un serpelim ve bezeleri çok ince olmayacak şekilde açalım.

Hamuru sıcak bir tavaya alıp sürekli çevirerek pişirelim. Lavaş pişince hemen masa örtüsüne koyalım.

Afiyet olsun

Talimatlar;

Başlamadan 4-5 parça açıp hazırlarsanız hamurun pişmesi ve açılması daha kolay olacaktır.

Lavaşı tavaya koyduğunuzda unu sallayın ve tavanızda un varsa kağıt havlu ile temizlediğinizden emin olun.

Hamurun kuruması için üzerini bir bezle örtmeyi unutmayın.

Pişirirken mutlaka yüksek ateşte pişirin yoksa lavaşınız kuruyacaktır.

Ben bazılarını pişerken kuruttum, sizin için durum buysa lavaşınızın her iki tarafına da su serpip bir masa örtüsüne sarıp yarım saat bekletin.

Yumuşak olduğunu fark edeceksiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın