laz hamur işleri

Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 yufka baklava
  • 150 gram tereyağı
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ

muhallebi için

  • 2 yumurta sarısı
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç unu
  • Bir çay kaşığı ile karabiber

şerbet

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 bardak su
  • 1 küçük dilim limon
  • 2-3 damla limon suyu (limon dilimi büyükse limon suyu eklemeyin)

Laz Böreği tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Önce şerbetini hazırlayalım, soğuması lazım. Tencereye su ve şekeri koyuyoruz.
  2. Bir dilim limon, küçük bir dilim ve 2-3 damla limon suyu ekleyip 15 dakika kaynatın. Ocağı kapatalım.
  3. Muhallebi için süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın.
  4. Kaynamaya bırakın ve koyulaşıp koyu bir muhallebi elde edene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  5. Baklavalık yufkayı iki parçaya ayırıp uçlarından 3 parmak keselim ve kesilen hamurları tepsinin ortasına yerleştirelim.
  6. Hamurun yarısını kurumaması için bir poşete koyalım.
  7. Hamurun yarısını her katını yağlayarak tepsiye dizelim.
  8. Her katına 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ sürelim.
  9. Ortasına muhallebiden koyup kalanları da aynı şekilde dizelim.
  10. Hamur kabardıktan sonra biraz yağlayalım.
  11. Dikkatlice keselim.
  12. Tatlıyı ocağa alıp pembeleşene kadar pişirelim.
  13. 180 derecede 1 saat 15-20 dakika pişirin fırından fırına fark oluyor.
  14. Yağladığımız biraz daha sıvı yağ hepsini kullanmayalım yağlanmasın.
  15. Tatlı fırından çıkınca 10 dakika soğumaya bırakın.
  16. Hadi bir içki koyalım. 1-2 saat bekletip servis edelim.

resimli laz böreği tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • tembel
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Yağlı tarifler
  • Gıda

Sonraki haber:

Kremalı köstebek turtası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın