/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 20 yufka baklava
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay kaşığı sıvı yağ
muhallebi için
- 2 yumurta sarısı
- 2.5 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı pirinç unu
- Bir çay kaşığı ile karabiber
şerbet
- 1 su bardağı şeker
- 1 bardak su
- 1 küçük dilim limon
- 2-3 damla limon suyu (limon dilimi büyükse limon suyu eklemeyin)
Laz Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbetini hazırlayalım, soğuması lazım. Tencereye su ve şekeri koyuyoruz.
- Bir dilim limon, küçük bir dilim ve 2-3 damla limon suyu ekleyip 15 dakika kaynatın. Ocağı kapatalım.
- Muhallebi için süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın.
- Kaynamaya bırakın ve koyulaşıp koyu bir muhallebi elde edene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Baklavalık yufkayı iki parçaya ayırıp uçlarından 3 parmak keselim ve kesilen hamurları tepsinin ortasına yerleştirelim.
- Hamurun yarısını kurumaması için bir poşete koyalım.
- Hamurun yarısını her katını yağlayarak tepsiye dizelim.
- Her katına 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ sürelim.
- Ortasına muhallebiden koyup kalanları da aynı şekilde dizelim.
- Hamur kabardıktan sonra biraz yağlayalım.
- Dikkatlice keselim.
- Tatlıyı ocağa alıp pembeleşene kadar pişirelim.
- 180 derecede 1 saat 15-20 dakika pişirin fırından fırına fark oluyor.
- Yağladığımız biraz daha sıvı yağ hepsini kullanmayalım yağlanmasın.
- Tatlı fırından çıkınca 10 dakika soğumaya bırakın.
- Hadi bir içki koyalım. 1-2 saat bekletip servis edelim.
resimli laz böreği tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
Sonraki haber:
Kremalı köstebek turtası
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]