lazanya

lazanya tarifi malzemeleri

  • 1 paket lazanya (ben Barilla collezione lazanya 500 gr kullandım)

iç harç için

  • 500 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 tatlı biber
  • tuz

beşamel sos için

  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • küçük hindistan cevizi
  • karabiber

yukarı

  • Çedar peyniri

lazanya tarifi nasıl yapılır

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Yağı tavaya dökün, soğanı ince doğrayın, biraz karıştırın ve kıymayı kızartın.
  2. Ardından salça ve kapya biberi ilave edip tuz, karabiber ve muskat ekleyin ve suyunu çekene kadar bekleyin.
  3. Beşamel sosu ayrı bir sos tenceresine alıp üzerine tereyağını ekleyin, unu ekleyin, iyice karıştırın ve ardından sütü yavaş yavaş dökün.
  4. Ardından hindistan cevizini topaklanmamasına dikkat ederek ekleyin.
  5. Daha sonra dikdörtgen borcamın dibine iç harcımızı, lazanya eriştelerimizi ve beşamel sosumuzu yerleştirip rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  6. Lazanyanın üzerine tekrar iç harcı koyun, üzerine tekrar beşamel sosu gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirini koyun.
  7. Ben 1 paket Bordo Dikdörtgen Lazanya kullandığım için aynı işlemi bu şekilde 3 kez daha devam ettiriyorum.⬇tekrarlıyorum ⬇İçli harç + lazanya + beşamel sos + rendelenmiş cheddar peyniri (3 katı bu verdiğiniz sıraya göre olacak)
  8. 20 dakika lazanyanın yumuşaması için bekliyoruz. 20 dakika bekledikten sonra 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

resimli lazanya tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın