leopar çörek

Al Fahd Sade Börek Tarifi için Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 anlık sanal paket
  • 5-5.5 su bardağı un

Sosu hazırlamak için

  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 anlık sanal paket
Leopar böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Karıştırma kabına su, süt, şeker, yağ ve mayayı ekleyip hepsini güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra tuzu ve elenmiş unu ekleyip yoğururken azar azar unu ekleyin ele yapışan bir hamur olacak ve hamuru yoğurduktan sonra üzerini streçle kapatıp iki katı olana kadar bekletiyoruz.
  3. Hamur mayalandıktan sonra havasını alın ve tezgahta birkaç tur hafifçe yoğurun, yoğurma sırasında hamur elinize yapışırsa biraz un serpebilirsiniz.
  4. Daha sonra bezelere bölün. Büyük yaptın. 8 tane beze yaptım. Daha fazlasını yapmak isterseniz, daha küçük bir beze yapabilirsiniz. Bezeye ayırdıktan sonra tezgaha hafifçe bastırıp iç harcını ortasına koyup hamuru yuvarlayarak açtım, bu arada hiç dolgu kullanmadım.
  5. Tüm bezeler için aynı işlemi yaptıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlendirip üzerine yayacağımız sosu hazırlıyoruz.
  6. Tüm malzemeleri küçük bir kapta iyice karıştırın ve bir spatula yardımıyla mayalanmış böreğin üzerine eşit şekilde dökün ve böreğin kenarlarına hafifçe masaj yapın.
  7. Hepsini üzerlerine sürdükten sonra 220 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin, üzeri kızarınca fırın ısısını 180 dereceye düşürün. 🌼.

Leopar oymalı pasta tarifi

Leopar Desenli Börek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın