Al Fahd Sade Börek Tarifi için Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 anlık sanal paket
- 5-5.5 su bardağı un
Sosu hazırlamak için
- 2 yemek kaşığı yağ
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı pirinç unu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 anlık sanal paket
Leopar böreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Karıştırma kabına su, süt, şeker, yağ ve mayayı ekleyip hepsini güzelce karıştıralım.
- Daha sonra tuzu ve elenmiş unu ekleyip yoğururken azar azar unu ekleyin ele yapışan bir hamur olacak ve hamuru yoğurduktan sonra üzerini streçle kapatıp iki katı olana kadar bekletiyoruz.
- Hamur mayalandıktan sonra havasını alın ve tezgahta birkaç tur hafifçe yoğurun, yoğurma sırasında hamur elinize yapışırsa biraz un serpebilirsiniz.
- Daha sonra bezelere bölün. Büyük yaptın. 8 tane beze yaptım. Daha fazlasını yapmak isterseniz, daha küçük bir beze yapabilirsiniz. Bezeye ayırdıktan sonra tezgaha hafifçe bastırıp iç harcını ortasına koyup hamuru yuvarlayarak açtım, bu arada hiç dolgu kullanmadım.
- Tüm bezeler için aynı işlemi yaptıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlendirip üzerine yayacağımız sosu hazırlıyoruz.
- Tüm malzemeleri küçük bir kapta iyice karıştırın ve bir spatula yardımıyla mayalanmış böreğin üzerine eşit şekilde dökün ve böreğin kenarlarına hafifçe masaj yapın.
- Hepsini üzerlerine sürdükten sonra 220 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin, üzeri kızarınca fırın ısısını 180 dereceye düşürün. .
Leopar oymalı pasta tarifi
Leopar Desenli Börek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]