Lezzet ve Görünümle Dolu Kereviz – En Sevdiğim Yemekler

Her şey dolu, öyleyse neden kereviz olmasın? Kök sebzelerden biri olan kereviz hakkında ne yaparsanız yapın bilmeniz gereken en önemli püf noktası, kabuğunu soyduktan sonra siyaha dönmesidir. Siyah bir görüntü en iyi sonuçları vermez. İlaç yok mu? Tabii ki var. Dış kabuğunu çıkardıktan sonra hemen un ve limonla karıştırılmış suya batırın.

Dış kabuğunu kök kalmayacak şekilde soyalım, posayı çıkarıp suya koyalım. Kereviz çok büyükse, ikiye bölebilirsiniz. Onları atmayın. Bir çorba yapabilir veya sarımsaklı yoğurtla karıştırıp salata yapabilirsiniz.

Kereviz limon suyuna batırıldığında içini dolduracağımız tuzlu malzemeleri hazırlayalım. Küp şeklinde doğradığımız patatesleri, havuçları ve bezelyeleri de ekleyip biraz canlı kalması için haşlayalım. Ayrıca suyunu çorba yapmak için saklayabilir veya yemek için sos olarak kullanabilirsiniz.

Kaynatıp sıktıktan sonra, kerevizi pişireceğimiz düz bir tavaya zeytinyağını koyalım, küp küp doğradığımız soğanları, sarımsağı birkaç kez çevirelim ve haşladığımız yemeği ekleyelim. Bir süre çevirelim ve tuzunu ve şekerini ekleyelim.

Kereviz hazır. Bir tabağa bir kaşık alın. Zeytinyağında olsun. Kerevizi çıkarıp yıkayalım. Yaptıklarımızla doldurup tencereye koyalım. Alttan düz bir parça alıp tabak şeklinde düz olmasını sağlayabilirsiniz.

Kerevizin yarısına gelecek kadar sıcak su koyalım, bir kaşık limon ekleyip biraz tuz ekleyip orta ateşte pişirelim. Çok çabuk pişiriyor. Pişirirken ara ara üzerlerine su dökelim.

Kereviz yumuşayınca pişirelim. Biraz dinlendirip servis tabağına alın. Soğuyunca yeşillik veya maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın