Lezzetli ağlayan pasta tarifi
Ağlayan kek için gerekli malzemeler ve hazırlanışı,
Derin bir kaba 3 yumurta ve bir su bardağı toz şekeri yerleştirdikten sonra mikser yardımı ile şeker eriyene kadar çırpın.
Daha sonra yarım su bardağı sıvı yağ ve bir su bardağı sütü ekleyip mikser yardımıyla tekrar çırpın. İki buçuk su bardağı un, üç yemek kaşığı kakao, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilyayı eleyin. Kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra topak kalmayacak şekilde mikserle karıştırın. Daha sonra küçük bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağladıktan sonra tepsinin üzerine dökün.
Tepsiye döktüğünüz hamurda baloncuk çıkmaması için elinize bir kürdan alıp hamurun üzerine sürün. Fırın sıcaklığını 170 dereceye ayarlayın ve fırını 5 dakika önceden ısıtın, ardından hazırladığınız kek hamurunu bir tepsi yardımıyla fırına verin. 170 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
Ardından pastanız için çikolata sosunu hazırlamaya geçiyoruz. Sosu hazırlayacağınız tencereyi orta ateşte ocağın üzerine alın. İki buçuk su bardağı sütü ekleyin. Daha sonra bir kutu çikolata sosu ve gönlüm kaynayana kadar ekleyin. Kaynattıktan sonra ocaktan aldığınız çikolata sosuna 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve damak zevkinize göre biraz daha iyi çikolata ekleyin, eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Artık krem şanti yapımına geçebilirsiniz.
Derin bir kaseye iki buçuk su bardağı süt ve iki paket krem şantiyi koyup mikserle iyice koyulaşana kadar karıştırın. Çırpma işlemi bittikten sonra krem şantiyi buzdolabında 5 dakika bekletin. Şimdi pişmiş keki fırından çıkarın ve 15-20 dakika soğumaya bırakın.
Soğuyan kekin üzerine bir bardak ılık süt ekleyin. Kek sütü hemen emecektir. Daha sonra krem şantiyi kekin üzerine güzelce yayın. Daha sonra soğuyan çikolata sosunu çırpılmış kremaya ekleyin. Buzdolabında 3 saat dinlenmeye bırakın. 3 saat sonra kekinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.