Bamya düzgün pişirildiği sürece ne kadar lezzetli olduğunu anlayabilirsiniz. Otun yemeğe girmemesi için başka şeylere de dikkat etmeliyiz.
Her şeyden önce, küçükler için bitki satın alırken dikkatli olalım. Bu şekilde lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.
Şimdi gelelim lezzetli tavuk otu tarifimize.
Çıkarılması dışında basit ve lezzetli bir yemektir.
Nefis Bamya ve Tavuk Tarifi için otumuzun sapını delmeden yıkayıp sirkeli suda bekleterek başlayalım (düşmesin diye dikkatlice yapalım).
Yıkanmış otu bir kaseye koyalım, yarım limonun suyunu dökelim, biraz tuz serpelim (tükürüğü önlemek için)
Tenceremize sıvı yağı ekleyip ince ince doğranmış soğanları ekleyelim.
Küp şeklinde doğradığımız tavuk göğüslerini ekleyip suyu bitene kadar pişirelim.
Suyu içildiğinde 1 yemek kaşığı salça ilave edip karıştırın.
Üzerine limon suyunu dökelim ve ardından çıkardığımız otu ekleyelim.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin
Bir yemek kaşığı tuz ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım (ot kasemizi mümkün olduğunca karıştırmamaya dikkat edin)
20-25 dakika pişirelim. (Bamya yumuşamaya başlayınca güzelce pişirilir).
Tencerenin kapağını açıp biraz dinlendirelim (yaklaşık 10 dakika) sonra servis edebilirsiniz.
Otumuzu alıp servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Yanında mutlaka pirinç pilavı tercih edin, çok güzel görünüyor.. Daha önce deneyenler.
yemek ister misin 💕
Dipnot = Küçük ot kızartılırsa, büyük bir ot seçebilirsiniz, bunu buraya not edin. Belki birileri için faydalı olacaktır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]