Lezzetli Bolonez Makarna Sosu Tarifi, Lezzetli Makarna Bolonez Sosu Nasıl Yapılır?
İtalya’nın Bologna kentinden gelen ve ağırlıklı olarak domates ve Türk domatesinden, ağırlıklı olarak et ve sebzeden yapılan sosun tarifi;
1 orta boy soğan, 1 orta boy havuç ve varsa kereviz sapını çok ince serpin ve yağda kızartın. İtalya’da bu üçüne ‘soffritto’ denir ve birçok İtalyan yemeğinin temelini oluşturur.
Soğanlar pembeleşince 250 gr kıymayı ilave edin ve yavaş yavaş pişirin. Kıyma pişince 1 orta boy domates, 2 diş sarımsak ve 2 yemek kaşığı salçayı ekleyip pişirmeye devam edin. Düşük ısıda yavaş pişirildiğinde en iyi tadı.
Domatesler iyice pişince üzerine bir fincan kahveli süt ilave edip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra tuz ve karabiber serpin ve pişmiş spagettiyi üzerine dökün. Yağlı bir sos olduğu için makarnaya yağ ilave etmeye gerek yoktur (kıyma da kendi yağını sağlayacaktır).
Lezzetli Makarna Bolonez Sos hazır.
Deneyenlere başarılar…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]