Lezzetli Fırında Hamsi – En Sevdiğim Yemekler

Vitamin açısından zengin, fırında kemiksiz pişirilen bir balık olan hamsiyi çok seviyoruz.

Fırında Hamsi tarifi için önce çekirdeği çıkarıyorum, yıkayıp süzüyorum. Sonra yüz yüze görüşüyorum. Mısır unu üzerine tuz serpelim ve her iki tarafına un serpelim.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip oraya dizip soğanları doğrayıp sıraya koyuyorum. Tel gibi küçük bir yere çok az sıvı yağ döküp 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorum.

Fırında nefis Hamsi hazır.

Fırında olduğu için sağlıklı ve çevre temizdir.

Bir tavada pişirmek lazım diyorsanız biraz daha 👉 Vanilyayı bir cezveye, suyu da ocak cezveye koyup yavaş yavaş kaynamaya bırakın. Evde balık kokusu yok. Balıktan sonra tahin helvasını mutlaka yiyin. Balıkla vücudunuza giren ağır metalleri yok eder. Haftada en az iki kez sofranızda balıkları eksik etmeyin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın