Lezzetli Fırında Köfte

Izgara köfte, et parçası olarak yiyebileceğiniz ve takdir edebileceğiniz bir lezzettir. Özellikle misafir sofralarında zamanınız kısıtlıysa sofranızda görsel bir şölene dönüşecektir. Oluşturmak çok faydalıdır. Önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

İneğimizi hazırlıyoruz. Soğanı süzün ve suyunu sıkın. İki diş sarımsak ekleyin. Yumurtayı, galeta unu ve baharatları ekleyip iyice çırpın. Yarıya bölersen daha kolay olur.

Yemek filmini tezgahın üzerine koyalım, yarım kilo dana eti rulo şeklinde koyalım ve iki ucundan sıkarak saralım. Salam benzeri bir sosis. Aynı işlemi diğer yarısı için de yapalım. Bunu buzdolabında dinlenmeye bırakın.

İki patatesi elma dilimleri şeklinde doğrayalım. Tüm havuçları uzun parmak şeklinde doğrayalım, eğik, yağlayalım, tuzlayalım ve hazırlayalım. Etimizin içinden etimizi çıkaralım, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine zeytinyağı gezdirelim. Yanına patatesli havuç koyalım. Eti 180 derecede kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Kızartarak koyalım. 2 inç kalınlığında kesin.

Parçaları bu sefer tepsiye koyalım. Çiğ olmaması için tekrar pişireceğiz. Bu sırada domates rendesini tuz, karabiber, bir diş sarımsak, bir tutam kekik ve sıvı yağ ile tatlandırıp sos kıvamında pişirelim.

Servis tabağına rostomuzu alıp yanına garnitürü yerleştirelim. Üzerine domates sosu gezdirip servis yapalım.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın