Lezzetli humus tarifi



Humus, evde sıklıkla pişirdiğimiz yemeklerden biridir. Üstelik et olunca nohutun tadı da yetmiyor.Humus EtiPirinçle mükemmel uyum sağlar. Bu lezzetli yemek evde haftada en az bir kez sofralardaki yerini alıyor.

Bir nohut yemeği, özellikle misafirler ağırlanırsa vazgeçilmez tariflerin arasında yer alır. Bu etli nohut yemeğini evde kolayca pişirip servis edebilirsiniz. İlk defa deneyecek olanlar bile etli nohutu zorlanmadan pişirebilirler.

Etli humus tarifi malzemeleri

  • Yarım kilodan az kıyma
  • 1-1.5 su bardağı nohut
  • Orta boy soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5-2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, kırmızı biber, kara biber

Nohutlu bir et yemeği nasıl yapılır

  • İlk önce eti yumuşayana kadar haşlayın. Veya varsa buzlukta pişirilmiş kuşbaşı et de kullanabilirsiniz.
  • Eti haşladıktan sonra orta boy bir soğanı ince ince kıyın.
  • Ayrı bir tavada ince doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Salçada kızarttıktan sonra haşlanmış nohutları ilave edip bir iki dakika kavurun.
  • Nohutları kavurduktan sonra etleri tencereye ilave edin.
  • Ardından daha önce kaynattığınız suyu tencereye ekleyin.
  • Eklediğiniz suyun nohutlardan geçtiğinden emin olun. Yemek suyunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Pişirdikten sonra kapağını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Etli humus yemek ipuçları

  • Nohutu bir gece önceden mutlaka suda bekletip yemeğe eklemeden önce kaynatmalısınız.
  • Dilerseniz nohutları düdüklü tencerede haşlayabilirsiniz. Nohutları suda bekletmeyi unuttuysanız düdüklü tencere kullanarak daha kolay haşlayabilirsiniz.
  • Nohutlar haşlanırken gelen beyaz köpüğü kaşık yardımıyla ayırın.
  • Yemeğinize eklediğinizden daha fazla nohut haşlarsanız, fazla olan nohutları dondurucuya atıp bir sonraki öğününüzde kullanabilirsiniz.

Yorum yapın