Lezzetli soğan turtası

Nefis soğanlı börek tarifi için malzemeler

hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (kontrol altında eklemek için)

iç harç için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5-6 büyük kuru soğan
  • 2 tatlı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • Susam

Nefis bir soğanlı börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Önce böreklerin hamurunu hazırlayalım. Bunun için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Ardından unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  3. İç harcı için yağı tavaya alıp yemeklik doğranmış soğan ve kapya biberi ilave edip iyice pişene kadar kavurun.
  4. Ardından salça ve baharatları ekleyip 4-5 dakika daha kavurup altını kapatın. Mayalanan hamurun havasını almak için tezgaha alıp bir kaç rulo daha yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün.
  5. Karşı un. Bezeyi alıp önce elinizle sonra merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın. Yuvarlak değil elips şeklinde açmanız uygun olur 🙂
  6. Açtığınız hamura yeteri kadar iç harcı sürün ve düzleştirin. Dıştan içe doğru rulo şeklinde sarıp 3 parmak kalınlığında kesin. Tüm beze bitene kadar bu şekilde devam edin.
  7. Hazırlanan börekler yağlanmış tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve üzerlerine susam serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirin. afiyet olsun 🤤

Resimlerle lezzetli soğanlı turta tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • Lezzetli
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • soğanlı
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Çıtır pasta fırını olmadan

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın