Lezzetli Turşu ve Sos – En Sevdiğim Yemekler

Bu lezzetli turşuyu saklamayı unutmayın 😋 Kuru fasulye, pilav, lor kısacası her türlü yemekle iyi gider👌👌

Geç olmadan ya da ucuz domates bulunca deneyin ☺Bahçemden normal bir domatesti.

Tatlı Turşu ve Çorba için domatesi ve kabuğunu rondodan geçiriyoruz.

Büyük bir tencereye koyun ve kaynattıktan sonra 20 dakika pişirin.

Diğer taraftan yaprakları küçük parçalara ayırıyoruz.

Sebzeleri domatesin içine koyun ve iyice pişirin.

Kaynayan sosun içine sirke, limon suyu, bol tuz, bol şeker, gül yağı (zeytinyağı turşuyu asitlendiriyor ben gül yağı kullandım) sarımsağı koyup sıcak, beyaz sıcak kavanozları doldurup ters çeviriyoruz.

Kalın bir bezle örtün ve ertesi güne kadar bu şekilde bırakın.

Ertesi gün kapağının tekrar tutup tutmadığını kontrol edip buzdolabından çıkarıyoruz.

Yemek ister misin 🌹 🍃

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın