Lezzetli turşu yapmak için basit bir tarif

Tüm malzemeleri güzelce yıkayalım ve suyunun çıkmasını bekleyelim.

Acı seviyorsanız tatlı biber yerine acı biber kullanabilirsiniz.

Bu arada sarımsağı ezip hazırlayalım.

Kırmızı biberin çekirdeklerini temizledikten sonra dilediğiniz büyüklükte serpebilirsiniz. Orta boy küpler halinde kestim.

Havucu soyun ve kalın olmayacak şekilde serpin.

Salatalığın uçlarını temizleyip hepsini keselim.

Ben havucu ve salatalığı oyma aparatı ile kestim dilerseniz bu şekilde de kesebilirsiniz.

Yeşil biberin sapını keselim ve her şeyi orta büyüklükte doğrayalım.

Kestiğimiz her şeyi çok büyük bir tepsiye alıp elimizle iyice karıştıralım.

Aşağıda verdiğim ölçü 1 kg’dır. Bu miktara göre şişeyi değiştirebilirsiniz.

1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 su bardağı şeker veya bir tatlı kaşığı toz şeker 5-6 diş sarımsak

Kavanozların dibine iki diş sarımsağı koyalım, malzemelerin bir kısmını koyalım aralarına iki veya üç diş sarımsak koyup kavanozlar dolana kadar dolduralım ve elimizle biraz koyalım.

Benim gibi çok yapıyorsanız sarımsağı ortadan ikiye kesip bizim kestiğimiz malzemelerle karıştırabilirsiniz.

Kavanozların üzerine tekrar sarımsağı koyalım, küp şeker, limon tuzu ve kaya tuzunu ekleyip sirkeyi koyalım.

Turşu yaparken sofra tuzu kullanmayın, içindeki sebzeleri eritir.

Son olarak şişe dolana kadar sıcak su dökelim ve kavanozların kapaklarını sıkıca kapatalım.

Hepsini ters çevirdikten sonra üzerini bir masa örtüsü veya kalın bir bezle örtün ve bir gece bu şekilde bırakın.

Turşularımız on beş ila yirmi gün içinde yemeye hazır olacaktır.

Kavanozları güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim.

Kavanozları havalar soğuk olmadığı için ve bozulmaması için dondurucuda saklıyorum.

Hazır olduğunda tadını çıkarabilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

çok iyi ❤

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın