Limonlu ve çikolatalı satranç keki tarifi için malzemeler
Süt kremasını hazırlamak için.
- 400 gr labne peyniri
- 200 ml sıvı krema
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- limon kabuğu
taban için
- 2 kutu vişneli bisküvi
- 100 gr tereyağı
sosu için
- Yarım çay kaşığı limon suyu
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay kaşığı şeker
- 1.5 çay kaşığı nişasta
- 1 limon kabuğu rendesi ve
- zerdeçal tutam
çikolata sosu için
- 1 su bardağı benmari usulü eritilmiş çikolata
Limonlu ve çikolatalı satranç pastası nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim, eritilmiş tereyağını bisküvilerin üzerine dökelim ve kaşıkla kalıplarımıza eşit şekilde yayalım.
- Çay bardağı yardımıyla tüm parçaları eşit olacak şekilde sıkalım. Krema elde edene kadar buzdolabına kaldıralım ve dinlenmeye bırakalım.
- Kremayı yapmak için labneyi, şekeri ve bir paket sıvı kremayı bir kaba alıp çırpalım, diğer malzemeleri sırasıyla ekleyelim.
- Bu çok önemli bir kısım. Yumurtaları tek tek kırıp sık sık dövmeyelim.
- Kremayı dolaba koyduğumuz kalıplara eşit şekilde dağıtalım.
- Çoklu tavayı fırın tepsisine alın.
- Fırın tepsimize yaklaşık 3-4 su bardağı su koyalım ki cheesecake pişerken kırılmasın.
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika üzeri açık kahverengi olana kadar pişirelim ve fırının kapağını hiç açmayalım. Piştikten sonra fırının kapağını açıp 20-25 dakika daha fırında bekletelim. Krem çalkalanmıyorsa işe yarıyor demektir.
- Sosu yapmak için tüm malzemeleri tencereye koyalım ve kaynayana kadar çırpıcı ile pişirelim.
- Cheesecake’ler oda sıcaklığına soğuduktan sonra üzerlerine sosu dökelim, dolaba koyalım ve bir gece buzdolabında bekletelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fotoğraflı limonlu, çikolatalı satranç tarifi
Satranç Limon ve Çikolata yazısı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]