İrmik Tatlısı ve Limon Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Bisküvileri yapmak için evde kalan bisküvileri kullandım. Bisküvi paketini buzdolabı poşetine koyun.
Küçük bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritin ve bisküvileri ekleyin. Üzerine 3 yemek kaşığı ılık süt ekleyin ve karıştırın. Uygun bir tabağın tabanına yerleştirip kaşıkla pürüzsüz olacak şekilde yayın ve kenara alın.
Puding için sütü ve şekeri derin bir tencereye alıp şekerin biraz erimesi için biraz karıştıralım. Tereyağı hariç diğer malzemeleri karışıma ekleyin ve iyice karıştırın ve ocağa alın. Muhallebi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Piştikten sonra karışımı ocaktan alın ve tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyene kadar iyice karıştırın. Biraz hindistan cevizi ekleyin ve iyice karıştırın.
Hazırladığınız bisküvinin üzerine irmikli pudingi eşit şekilde yayın ve düzeltin.
Limon sosu için derin bir tencereye nişasta, su, şeker, limon ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Ocağa alıp jöle gibi koyulaşana kadar pişirin. İçine bir paket vanilya ve tereyağını ekleyin. Hindistan cevizini de ekleyin. Son bir karıştırarak ocaktan alın.
Bu çorba; İrmik tabakasının üzerine eşit olarak yayın.
En az 4 saat, tercihen 1 gece buzdolabında bekletin ve üzerine nane, limon vb. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]