Limon Kabuğu Reçeli – Tatlılarım

Merhabalar, kış aylarında çokça tükettiğimiz narenciye ile lezzetli reçeller yapmaya devam ediyorum.

Bugün sizlerle limon reçeli tarifi paylaşmak istiyorum. Bu nedenle çok faydalı olan limon kabuklarını çöpe atmıyoruz.

Öncelikle limon ve sirkeyi bol su ile yıkayalım. Daha sonra limonları kabuklarından ayırıyoruz, lifleri kabuklarından ayırıyoruz.

Soyulmuş patatesleri ince şeritler halinde kesin. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynatalım.

Oluşan acı suyu süzüp daha fazla su ekleyerek bu işlemi birkaç kez tekrarlayalım.

Kabuklar yumuşayıp acı bir tat kalmayınca su ve şekeri ekleyip kısık ateşte reçel kıvamına gelene kadar pişirelim.

Limon suyunu ekleyip biraz pişirelim ve ocağı kapatalım. Bir kavanoza alıp buzdolabında bekletelim.

Yemek için can atıyor, sağlık.🍋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın