Limon Kremalı Muz Reçeli – Tatlılarım

İlk olarak sönmemiş kireci bir kaseye koyun ve üzerini iki kez örtecek kadar su ekleyip karıştırın. Akşamları yapmak daha iyidir.

Islatılmış kireçten krema tabakasını çıkarın ve berrak sıvıyı dikkatlice başka bir kaba aktarın. Limon suyunuz hazır, hadi reçeli yapmaya başlayalım.

Muzları soyun, daireler halinde kesin ve hemen limon suyunun içine atın.

2-3 saat bu şekilde bırakın. Bunu yapmaktaki amaç muzların pişerken dağılmasını engellemektir.

Muzları limon suyuna batırdıktan sonra bol su altında iyice yıkayın ve süzün.

Bir tencereye şerbet için belirtilen ölçülerde şeker ve su koyun ve ocağı açın. Karanfil ve tarçın ve bir tutam tuz.

Kaynamaya başlayınca muzları tencereye koyun ve 5 dakika yüksek ateşte pişirin. Ardından ocağın altını kısın ve bir saat kadar reçel karışımına ulaşmasını bekleyin.

Ocağı tekrar açın, limon suyunu ekleyin ve beş dakika pişirin. Pişmemişse tekrar kaynatın. Oturdukça koyulaşan bir reçel, bu yüzden cıvık görünüyorsa endişelenmeyin. Dilerseniz vanilya çubuğu da ekleyebilirsiniz.

Reçel sıcakken steril beyaz kavanozlara dökün ve kapağını kapatıp ters çevirin.

Daha sonra buzdolabında veya serin ve karanlık bir yerde saklamayı unutmayın.

Herkese iyi eğlenceler.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın