Lokum gibi kırmızı eti nasıl pişirirsiniz?



Kırmızı et pişirirken herkes lokum gibi olmasını ister. Açıkçası, masada oturan tüm aile üyeleri lastik gibi et gibi değil. Şimdi size lokum gibi kırmızı et pişirmenin püf noktalarını tanıtacağız. Uygulayacağınız bu yöntemler sayesinde pişireceğiniz et, bol miktarda arta kalan ve lokum gibi olacaktır.

Et alırken dikkat edilmesi gerekenler

Öncelikle kasaptan veya marketten et alırken dikkatli olun. Az yağlı ve kassız et tercih etmelisiniz. Bu sayede lokum gibi et pişirmek çok daha kolay olacaktır.

Et kavururken, etin kendi yağı varsa çok daha iyi pişeceğini ve piştikten sonra lokum gibi bir sonuç elde edildiğini unutmayın.

Bir biftek veya büyük bir et parçası pişiriyorsanız, eti kasapta ezdiğinizden emin olun. Bu sayede etler daha hızlı pişecek ve lokum gibi bir sonuç alacaksınız.

İpuçları

 

Et pişerken birkaç damla limonu bir yemek kaşığı sirke ile sıkmayı unutmayın. Bu yöntem eti daha yumuşak hale getirecektir. Limon suyunun aslında et üzerinde yumuşatıcı etkileri vardır. Bu nedenle limonun mucizevi etkilerinden yararlanın.

Pişirme sırasında eti ara sıra çevirin ve suyunun iyi ayarlandığından emin olun.

Et pişme aşamasına yaklaşırken tuzu atmayı unutmayın. Çoğu insan, eti sertleştiren ilk kavurma aşamasında döver.

Dikkate alınması gereken diğer ipuçları

Öte yandan, tüm bu bilgilerin dışında dikkat edilmesi gereken bir püf noktası daha var… Lokum gibi et yemek istiyorsanız, buzdolabından çıkardığınız etleri kesinlikle yememelisiniz. Eti en az 20 dakika dinlendirin. Dinlenmeden buzdolabından direkt pişen etler lokum gibi değil lastik gibi olacaktır.

Kaynak: yemek tarifi siteniz

Yorum yapın