Maden Sulu Kek Kalıbında Börek

Merhaba arkadaşlar dokunmayacak pamuk yünü ne olacak?

Tuzlu su kek kalıbında börek tarifi için öncelikle küçük bir kaseye yağ, süt ve şekeri alıp karıştırıp 5 dakika pişirelim.

Daha sonra mayalı karışım dahil tüm sıvı malzemeleri bir fırın kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Tuz ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Unun kalanını azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz, üzerini örtüp ılık bir yerde 30-40 dakika dinlendiriyoruz. Arada dinlenmeye bırakıyoruz.

Bu arada patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri soğutup kabuklarını silelim ve iri parçalar kalmayacak şekilde patatesleri ezici ile ezelim.

Soğanları ince ince doğrayın ve pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Domates salçasını ekleyin ve koku kaybolana kadar kavurmaya devam edin.

Kızarmış sosa karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın, ardından patates püresini ekleyin ve iyice karıştırın.

Kekimizin iç harcı hazır, hamuru birkaç kez yoğuralım. Böreği tereyağ ile pişireceğimiz kek kalıbının her tarafını yağlayalım. Daha sonra undan küçük bir mandalina parçası koparıp elimizle sarıyoruz, sağ elimizle bastırıyoruz, açıyoruz, 1 kaşık patates çamurunu koyup ağzını kapatarak küçültüyoruz.

Böreğin ağzının kapattığımız kısmı ile kalıbın içinde birbirine değecek şekilde böreği doldurun. Bu ölçüler ile 28 cm. ½ fincan kek kalıbında 2 kek kalıbı vardır.

Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve istenirse susam ve çörek otu serpin. Kekleri tepside keşfetmeye bırakalım ve fırını 200°C’ye getirelim ve ısınalım. Kurabiyeleri fırında altın rengi olana kadar pişirelim.

Pişen kurabiyeleri sıcak olana kadar fırında bekletelim.

Maya, ısıtılmadan kalıptan kolay kolay çıkmayacaktır, bu nedenle ılık olduğundan emin olmanız gerekir. Sıcak kekleri servis tabağının altına çevirerek alalım.

Maden Sulu Kek Kalıbında Börek servise hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın