Mahlep ve Rezene Ottur

Diyarbakır yöresinden pişerken mis gibi kokan donutların tarifini almak için aldığımız rezeneyi mutfak robotunda öğütmeye başlıyoruz.

Bir kaseye mayayı, bir su bardağı ılık suyu ve bir yemek kaşığı şekeri alıp karıştırıyoruz.

250 gr margarin veya tereyağını eritiyoruz, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı ılık süt döküp iyice karıştırıyoruz.

Rezene, mahlep, çörek otu ekliyoruz

Unu azar azar ekleyerek kulak gibi yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Hamurun üzerini örtüp 45-50 dakika mayalanmaya bırakın, ardından tezgaha alıp tekrar yoğurun.

Hamurdan parçalar alıp yuvarlayarak bisküvi elde ediyoruz.

İki parmağınızla bastırıp çapraz olarak keserek uzun bir çarpı elde ediyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.

Başka bir tepside kalan hamurdan topuz yapıp uzun rulolar yapıp yuvarlayarak yapıyoruz.

Bir yumurtanın sarısına bir yemek kaşığı şeker ekleyin ve karıştırın. Tüm yaraların üzerine yayın

200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Rezene ve mahlepli mis kokulu muffinimiz hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın