Makarna (Gelişmiş – Ayrıntılı Açıklama)

Makarna Böreği tarifi için,

3 lt büyük bir tencereye. Su döküp kaynatıyoruz.

Üzerine bir çay kaşığı tuz ekleyin.

Su kaynayınca çorbamızı hazırlamaya başlıyoruz.

Oda sıcaklığındaki süt, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve yumuşak tereyağını derin bir kaba alıp iyice çalkalıyoruz.

Bir kenara koyup peyniri doldurmak için koyuyoruz.

Rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kaseye alıp iyice eziyoruz ve iyice karıştırıyoruz (peynir paketinde peynir kalıbı 500 gr. geliyor 3/2 kullanıyoruz). Bu sırada makarnanın 3 veya 4’ünü sıcak suda kırıp sıcak suya atıyoruz, ara sıra tahta kaşıkla karıştırıyoruz, makarnamız pişince suyunu süzüyoruz.

Soğuyunca makarnayı hazırladığımız peynirli karışımı ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Fırın tepsisinin içini ve kenarlarını yağlıyoruz, bir parça yufkayı alıp yağlanmış tepsiye kenarları düz olacak şekilde yayıyoruz.

Hazırladığımız sosu bir fırça yardımıyla hamurun üzerine yayıyoruz.

İkinci yufkayı alıp fırın tepsisine kenarları boyunca uzunlamasına yerleştirin.

Şimdi hazırladığımız makarnanın yarısını tepsiye döküyoruz ve bolca sos döküyoruz.

Üçüncü yufkayı alıp kenarlarıyla tekrar yayıyoruz, kalan makarnayı daha fazla sosla döküyoruz.

Dördüncü yufkayı tekrar kenarları içe, sosu kenarlara gelecek şekilde katlayıp yufkamızın içine dikkatlice katlıyoruz.

Kalan sosu da döküp fırça yardımıyla her yerine yayıyoruz.

Üzerine çörek otu serpip 180°C ısıttığımız fırına 10 dakika koyuyoruz.Ardından fırını 150 dereceye ayarlayıp sırayla pişiriyoruz.

Kızartılanların üzerine nefis keklerimiz hazır, istediğimiz büyüklükte kesip afiyetle yiyoruz.

Makarna Rulo hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın