Makarna (Susuz)

Bu sır; Pişirip süzdüğümüz bir makarna tarifi değil. Yapması kolay. Tarifi bir yerde tesadüfen gördüm ve bir makarna sever olarak “denemezsem yapamam” dedim 🙈

Hazırlanışı kolay olsa da o kadar lezzetlidir ki tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Yani makarna yersem ve bundan sonra daha fazla kalori alırsam, bunu yaparken seçimimin %80’ini ve °C’yi kullanabilirim. Diğer leziz makarna tariflerime saygısızlık etmemek için %20 kısmını bırakıyorum 🤗🙈

İpucu: Fıstıklı makarnanın suyunu çekmesi için 2 dakika. Pişirmeden önce veya sonra ekleyin ve karıştırın. Ayrıca makarnanızı bitirip daha sonra yemeye bırakırsanız içindeki kuruyemişler nedeniyle biraz koyulaşacak ve suyunu pirinç gibi emecek ve orijinal şeklinden daha kuru hale gelecektir, merak etmeyin. .

İpucu: Düzenli kullandığınız ve pişme süresini bildiğiniz bir makarna çeşidi kullanmanızı tavsiye ederim. Örneğin çabuk pişen bir makarna türüyse kurumaması için suyunu uygun şekilde ayarlayın. Suya pirinç yapar gibi baktığınızda pişmemişse biraz kaynar su ekleyebilirsiniz.

Hazırlık:

Öncelikle tüm malzemeleri hazırlayalım. Soğanı ve sarımsağı ayrı ayrı küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri eşit şekilde kesin veya küp küp doğrayın.

Cevizleri un haline getirin, ancak büyük parçaları içinde tutun.

Yağı tavaya koyun. Soğanı ekleyip biraz kavurun. Soğanı düzgün doğramayın.

Ardından sarımsağı ekleyin. 5-10 saniye kızartın, salça ekleyin ve 30 saniye kızartın.

En son domatesi ekleyip biraz kavurun ve çiğ makarnayı ekleyin.

Biraz karıştırın ve su ekleyin. Makarnayı kaplayacak kadar.

Not: Cevizleri suyunu çektikten veya tamamen piştikten sonra atın.

Ve son baharatları da atıp altını orta ateşe alıp çıkmasını bekleyin.

Oturmamak için ara sıra kontrol edin. İyice piştiğinde biraz suyu oluyor (ayrı bir domates sosu hazırlayıp üzerine dökmüş gibisiniz) tadında gizli bence.

Pirinç makarnamız kullanıma hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın