Makarnalı Börek tarifi ve Yalancı Su Böreğinin Tadı için derin bir tencereye su koyup ocakta kaynatalım.
Kaynayınca tuzu ve makarnayı ilave edin ve ara sıra tencerede karıştırarak pişirin. Ya da yapışmaması için bir yemek kaşığı sıvı yağ da ekleyebilirsiniz.
Piştikten sonra süzgeçten geçirip soğuk sudan geçirelim ve suyunu bırakalım.
Bu arada sosumuz için yumurta ve yoğurdu bir kaba alıp iyice çırpalım, süt ve yağı ekleyip iyice karıştıralım.
Daha sonra süzülmüş makarnayı bir kaseye alıp üzerine çatalla ufaladığımız peyniri ekleyip bütünleşene kadar karıştıralım. Maydanoz kullanmak isteyenler maydanoz ekleyebilir, ben maydanoz kullanmak istemedim.
Bir tepsiye ya da yağlanmış yufkamızın birer yufkasını açıp kenarları çıkacak şekilde dikkatlice yerleştirelim.
İçine hazırladığımız sosu dökelim ve fırça ile yedirelim. Hamurdan bir parça daha koyup koyalım, sostan tekrar geçirelim ve fırça ile besleyelim ve içine çamurumuzu döküp kenarlarına çamuru yayalım.
Her seferinde makarnayı döktükten sonra sosu tekrar dökelim.
Daha sonra yufkanın kalan kısmını içine katlayıp kalan kısımları ortasına koyuyoruz ve son olarak tekrar sosumuzu koyup fırça ile yedirelim.
Son olarak üzerine susam ve çörek otu serpelim. Çatal ile delikler açalım. Pişirirken genişlememesi ve şişmemesi çok önemlidir.
Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin, üzerini bir masa örtüsü veya fırın tepsisi ile kapatalım ki piştiğinde kurumasın. Daha sonra bıçak yardımıyla eşit parçalara bölerek servis edebilirsiniz.
Tatlı Su Böreği Aromalı Makarna Turtası hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]