Malatya Kömbesi Kıyma Tarifi İçin Malzemeler
hamur malzemeleri için
- 2 su bardağı süt
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı su
- 5 veya 6 su bardağı un (unu kontrollü bir şekilde ekleyin)
- 1 çay kaşığı tuz
iç malzeme için
- Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
- 5 adet orta boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
üzerine;
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Kıyma ile Malatya Kömbesi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle soğanı içi için hafif halkalar şeklinde ince dilimler halinde keselim.
- Geniş bir tavaya alalım, yağı bırakalım, orta ateşte kızarana kadar kızartalım.
- Kıymayı da ekleyip ara ara karıştırarak kavuralım, tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıp unu da tam kıvamında ekleyelim, ölçü kaplarında değişebilir.
- Hamuru 5 eşit parçaya bölelim ve yuvarlak tepsiyi (40 cm çapında) yağlayalım.
- İlk tepsimizi hamurumuzu unlayarak açalım ve tepsiye yayalım, yeterince kıyma yayalım. İkinci pankekimizi de aynı şekilde açıp kıymanın üzerine koyalım. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
- Son kata harç eklemeyelim, kombiyi baklava dilimleri şeklinde keselim.
- Yumurta harcına yayıp 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim çok kolay canım. .
Resimli Malatya Kümbesi Kıymalı (el yapımı) tarifi
Malatya Kömbesi kıyma yazısı (el açma) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]