Malatya Kümbesi Kıymalı (el yapımı)

Malatya Kömbesi Kıyma Tarifi İçin Malzemeler

hamur malzemeleri için

  • 2 su bardağı süt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı su
  • 5 veya 6 su bardağı un (unu kontrollü bir şekilde ekleyin)
  • 1 çay kaşığı tuz

iç malzeme için

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 5 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz

üzerine;

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
Kıyma ile Malatya Kömbesi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle soğanı içi için hafif halkalar şeklinde ince dilimler halinde keselim.
  2. Geniş bir tavaya alalım, yağı bırakalım, orta ateşte kızarana kadar kızartalım.
  3. Kıymayı da ekleyip ara ara karıştırarak kavuralım, tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.
  4. Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıp unu da tam kıvamında ekleyelim, ölçü kaplarında değişebilir.
  5. Hamuru 5 eşit parçaya bölelim ve yuvarlak tepsiyi (40 cm çapında) yağlayalım.
  6. İlk tepsimizi hamurumuzu unlayarak açalım ve tepsiye yayalım, yeterince kıyma yayalım. İkinci pankekimizi de aynı şekilde açıp kıymanın üzerine koyalım. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
  7. Son kata harç eklemeyelim, kombiyi baklava dilimleri şeklinde keselim.
  8. Yumurta harcına yayıp 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim çok kolay canım. 🌹.

Resimli Malatya Kümbesi Kıymalı (el yapımı) tarifi

Malatya Kömbesi kıyma yazısı (el açma) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın