Malzemeler ve Kaynar (Sıcak) Su Tarifi

Haşlanmış (Sıcak) Su Turşusu Tarifi için her şeyi üzerine serpip karıştırarak başlayalım.

1 kg’lık kavanozlara koyalım.

1 kaşık (silmek için) kavanozun üzerine tuz

Yarım çay bardağı sirke (sirke sevenler 1 bardak çay koyabilir)

1 mercimek limon tuzu

1 yemek kaşığı şeker ekleyin.

Üzerine sıcak su dökelim, maydanozu koyup kapağını sıkıca kapatalım, ters çevirelim.

Kavanozları günde birkaç kez çalkalayın ve karıştırın.

İki hafta sonra Kaynar (Sıcak) Su ile Karıştırılan Turşularımız yemeye hazır.

Dilerseniz kışın serin bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz.

Not: Turşularda mutlaka kaya tuzu kullanın ve serin bir yerde saklayın yoksa sebzeler yumuşar ve erir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın