mandalinalı kurabiye


Mandalinalı Kek Tarifi Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı mandalina suyu
  • biraz mandalina aroması (istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (hamurun cinsine göre arttırabilirsiniz)

yukarı;

  • pudra şekeri, pudra şekeri

Mandalinalı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
  2. Bir süre sonra hamur yumuşar.
  3. Daha sonra ceviz büyüklüğünde bir hamur alıp elimle yuvarlayıp pudra şekerine bulayıp tepsiye koyuyorum.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika rengi açık kahverengi olana kadar pişirin.

Gerçekten çok lezzetli, yapanlara afiyet olsun 🤍.

Not: Dilerseniz hamura biraz dinlendirdikten sonra şekil vermeniz daha kolay olacaktır.

Fotoğraflı mandalina kurabiyesi tarifi

  • tatlı tarifi
  • bisküvi
  • mandalina
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kavala kurabiyeleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın