Mandalinalı Yumuşak Kek – Tatlılarım

Mandalinalı Yumuşak Kek Tarifi için öncelikle kek kalıbını yağlayıp unlayalım.

Fırını 180 derecede açıp pişiriyoruz.

Mandalinaları soyun ve suyunu sıkın

Yumurta, şeker ve vanilyayı 5 dakika çırpın, ardından mandalina suyu, süt ve yağı ekleyip karıştırın.

Daha sonra kabartma tozu ve yeteri kadar un ekleyip kek hamurunu iyice çalkalayın.

Hazırladığımız hamuru kalıba dökelim ve fırına verelim.

Pişen keki fırından kürdan testi temiz çıkana kadar çıkarıp ılık hale gelene kadar beklettikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Mandalinalı Yumuşak Kek hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın