Manga Hibiskus ve Zeytinyağı – Favori Tariflerim

Hibiskus Mango ve Zeytinyağı tarifine ebegümeci yapraklarını sıcak suda bekletip çıkartarak başladım. Sonra soğuk suya koydum.

Diğer yandan yemek için soğanları doğradım, zeytinyağı ile ovdum ve salça ekledim.

Yıkanmış pirinç ve bulguru ekledim…

Ardından sarımsak, nane, nar suyu, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekledim.

3 bardak çay koyup kaynattım, ocağı kapattım ve dinlenmeye bıraktım.

Hibiskus’u sardım ve tencereye koydum. Kabı kapattım, bir çay kaşığı tuz ve üzerini örtecek kadar su koyup ocağa koydum.

Piştiğinde kısık ateşte 40-45 dakika pişirdim.

Manga Hibiskus ve Zeytinyağı hazır.

Tam iyileşme. Doğal bir protein, kalsiyum, fosfor ve C vitamini kaynağıdır.

Denemenizi tavsiye ederim, şimdiden afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın