Öncelikle pirinci iyice yıkayıp süzün.
Ardından soğanı ince ince doğrayın.
Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp ısıtın, soğanları ekleyin ve karamelize olana kadar kavurun.
Pembe soğanlara salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Fındık ve kuş üzümü ekleyin ve iki dakika pişirin. 1-2 dk su ekleyerek daha fazla kızartın. onu kaynat.
Pirinci, baharatları, tuzu ve şekeri sıcak suya ekleyin ve karıştırın.
Kapağı kapatın ve kısık ateşte pişirin.
Pişirirken yanına küçük bir dal maydanoz ekleyip son kez karıştırıp pişirin.
Maydanozla süsleyip servis yapın.
Manisa Fıstık Ezmeli Pilav hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]