Mantar Soslu Çıtır Patates Köfte

Mantar Soslu Çıtır Patates Köfte Malzemeler

mantar sosu için

  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gram mantar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 250 gr taze krema Yada Labneh

Tuz ve biber

patates malzemeleri (4 kişilik);

  • 10 büyük patates
  • 2 soğan
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • biraz hindistan cevizi

yağda kızartmak;

  • Ghee

Mantar soslu çıtır patates köftesi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Sos için önce suyu kısa bir süre küpler halinde kesin ve mantarları ince dilimler halinde kesin.
  2. Tavada sıvı yağ ve tereyağında soğanları kavurun, sarımsakları sıkın, mantarları ekleyin ve orta-kısık ateşte 3 dakika pişirin. Taze krema ve baharatları ekleyin, kenara alın ve daha sonra tekrar ısıtın.
  3. Patatesleri ve soğanları rendeleyin. Patatesleri bir mutfak havlusunun üzerine koyun ve suyu iyice sıkarak 15 dakika bekletin.
  4. Tüm malzemeleri geniş bir kaba alın, iyice karıştırın, 4 tepsi çıkana kadar porsiyonları ayarlayın.
  5. 1 yemek kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin ve tavaya patates püresini kaşıkla bastırarak koyun. 6-7 dakika orta-kısık ateşte iyice kızarana kadar pişirin ve bir tabak yardımıyla çevirin.
  6. Bu arada tereyağını koyup tekrar 6-7 dakika pişirip sosla birlikte sıcak servis yapmayı unutmayın.

Not: Dilerseniz patatesli krepleri kaşıkla döküp kızartabilirsiniz ama bunun için tereyağı değil biraz yağ gerekir, bu şekilde çok lezzetli ve gevrek oluyorlar. Afiyet olsun

Mantar soslu çıtır patates köftesi

  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • eşliğinde
  • köfteler
  • mantar
  • kek tarifleri
  • Patates
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

6 gün ödem tedavisi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın