Mantar soslu tavuk


Mantar soslu tavuk

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • ezilmiş kırmızı biber
  • karabiber

sosu için

  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım kutu mantar (yaklaşık 200 gram).
  • Yarım paket krema (100ml)
  • 1 su bardağı sütlü türk kahvesi
  • köri

Mantar soslu tavuk nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Her bir tavuk göğsü 3 düz ve ince parçaya bölünerek toplam 6 parça et elde edilir.
  2. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber serpildikten sonra zeytinyağı ilave edilen bir tavada iki tarafını 10-15 dakika yüksek ateşte pişirin.
  3. Daha sonra bir tabağa alınır. Aynı tavaya yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
  4. Daha sonra mantarların saplarını çıkarıp irice doğrayın, ekleyin ve yüksek ateşte kavurmaya devam edin.
  5. Krema ve sütü de ekledikten sonra haşlanan tavuk ve köriyi ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. İsteğe göre tuz veya başka baharatlar eklenebilir. Pişmiş yemek pilav veya makarna ile servis edilir. Afiyet olsun.

Mantar soslu tavuk tarifi

  • tatlı tarifi
  • mantar
  • kek tarifleri
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Mavi kurdele

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın