Mantarlı Spagetti Makarna – En Sevdiğim Yemekler

Mantarlı Makarna Tarifi, Mantarlı Spagetti Makarna Nasıl Yapılır?

Merhabalar bugün sizlerle asla bulamayacağınız nefis bir mantarlı makarna tarifi paylaşmak istiyorum. Özellikle çalışanlar için eve geldiklerinde hızlıca hazırlanabilecek lezzetli ve doyurucu bir tarif. Ayrıca mantarların düşük kalorili içeriği makarna severler için ilgi çekici olabilir. Mantarların A, D, B, EK ve P vitaminlerini içermesi sağlıklı bir diyet için çok önemlidir.

Öncelikle spagetti makarnamızı pişirmek için derin bir tencereye su doldurup kaynamaya bırakalım.

Bu arada mantarları iyice yıkayalım. Mantarları bulaşık süngerinin hiç kullanılmamış yeşil kısmı ile ovalayarak yıkayabilirsiniz.

Spagetti makarnayı bir tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suyun içine dökelim. Biraz zeytinyağı ekleyin ve ara sıra karıştırarak makarna yumuşayana kadar 10 dakika pişirin. Mantarlı pişirmeyi düşünerek makarnayı haşlamalıyız. Fazla pişmiş makarna çok iştah açıcı olmayacaktır.

Kaynama devam ederken yıkanmış mantarları orta incelikte kesip wok tavaya veya düz bir tavaya alın. Mantarları yağsız kısık ateşte kızartalım. Bu arada soğanı hızlıca doğrayalım ve kapya biberi ince ince soyalım. Pişen mantarların üzerine zeytinyağı ve diğer doğranmış malzemeleri ekleyelim. Karıştırıp yüksek ateşte pişirirken domates, tuz ve karabiberi ekleyelim. Biraz kavurduktan sonra çay bardağı et suyu veya tavuk suyu yoksa su ekleyelim.

Pişen makarnanın altını kapatalım ve hızlıca süzgeçten geçirip sotelenen karışımın içine dökelim. Malzemeler karışınca 5 dakika pişirip sıcak servis yapalım. Bu makarnada iyi bir lezzet için dikkat edilmesi gereken şey hazırlığın hızlı yapılması ve makarnanın pişmemiş olmasıdır. Bu lezzetli makarnayı şimdiden pişirenlere iyi seyirler dileriz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın