Mantarlı Tavuk Bonfile


Tavuk Bonfile Mantar Tarifi için Malzemeler

  • 1 kutu tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • Yarım kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 8-10 mantar yetiştirildi
  • 1 çay kaşığı un
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • zaatar
  • Yarım kutu krema

yukarı;

  • rendelenmiş çedar peyniri

Mantarlı tavuk bonfile tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesip tavada yeteri kadar sıvı yağ ile kızartın.
  2. Ayrı bir tavaya zeytinyağını alın ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
  3. Ardından biberi ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  4. Ardından salça ve mantarları ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Un ve baharatları ekleyip karıştırın.
  6. En son kremayı da ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak altını kapatın.
  7. Kızarmış tavuğu uygun dinde düzenleyin.
  8. Hazırladığınız mantar harcı eşit şekilde yayın.
  9. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  10. 200 derecede peynir eriyene ve hafif rengi dönene kadar pişirin. Keyfini çıkarın 😋.

Mantarlı tavuk bonfile tarifi

  • bonfile
  • tatlı tarifi
  • mantarlı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

patlıcan kebabı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın