Mantarlı ve Patates Püreli Sote Tavuk

Tavuk ve mantarın buluşması ve patates püresi ile gelirseniz doyamazsınız.

Patates püreli tavuk sote mantar tarifi için önce tüm sebzeleri yıkayın, dilediğiniz gibi doğrayın ve kavurmaya başlayın. Bir tavada önce kırmızı biber, ardından yeşil soğan ve son olarak kuru soğan kavrulur.

Tavuk göğsünü kesip yıkadıktan sonra suyunu süzüp başka bir tencerede pişirmeye başlayalım.

Tavuklar pişince biraz tuz ve yağ ile mantarları ilave edin. İkisi, suyu emilene kadar yüksek ateşte sistematik olarak pişirilir.

Pişen mantar ve tavukların üzerine baharat ve salça ekleyerek başlayalım.

Domatesleri ekledikten sonra közlediğimiz sebzelerle bir araya getiriyoruz, 1/2 su bardağı su ekleyip tüm lezzetlerin birbirine geçmesi için birkaç dakika bekliyoruz. Çok pişiriyoruz. Domatesin suyu çok ise su eklemeye gerek yok ben biraz ekledim.

Püresi için patatesleri soyup doğradıktan sonra tencereye yeteri kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. Biraz tuz atıp altını açıyoruz.

Piştikten sonra süt, karabiber ve tereyağını ekleyip blenderı çalıştırıyoruz. Kalınlaşana kadar bir blender ile yavaşça karıştırın. Sert olursa biraz süt ekleyebilirsiniz.

Mantar ve patates püresi ile sotelenmiş tavuk servise hazır. Ben de size göstermek için altına püreyi ekleyip servis ettim. Her iki taraf da, seçim sizin. Umarım onunla birlikte gelen lezzetleri beğenirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın