mantı (buzluk için)

Mantı tarifi için malzemeler (krema için)

iç harç için

  • 400 gram kıyma
  • 2 soğan
  • tuz biber

hamur için

  • 5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Bunlar

Mantı tarifi (buz için) nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle içini hazırlayalım ve dolapta dinlenmeye bırakalım.
  2. Soğanı robottan veya rendeden geçirelim ve karıştırma kabına suyunu sıkalım.
  3. İç harcı için tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuralım ve dolaba alalım.
  4. Gelelim hamurumuza.
  5. Ben unu eleyerek kullandım, açmak daha iyi oldu. Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıp yumurtayı kıralım.
  6. Tuz ekleyin ve karıştırın.
  7. Son olarak suyu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz.
  8. Üzerine temiz bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
  9. Daha sonra hamuru üç eşit parçaya bölün ve birini unlanmış tezgaha alın.
  10. Çok kalın olmayacak şekilde açıp bir parmak kalınlığında dikey ve yatay olarak iki şerit halinde keselim. Karelere kıymadan koyup bohça şeklinde kapatalım.
  11. Unlanmış tepsiye alıp her yerinin una bulanıp birbirine yapışmaması için sallayalım.
  12. Tepsiyi 20-25 dakika buzluğa koyalım, mantı biraz donunca buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırabiliriz.

servis önerisi;

  • Mantıyı pişireceğimiz zaman kişi başı birer porsiyon olacak şekilde kaynar suda haşlayalım ve üzerine sarımsaklı yoğurtlu sosu gezdirip servis edelim.
  • Sosu için tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp toz biber, pul biber ve naneyi kızgın yağda birkaç kez çevirelim.

Resimli Mantı (buzluk için) tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın