Mantı tarifi için malzemeler (krema için)
iç harç için
- 400 gram kıyma
- 2 soğan
- tuz biber
hamur için
- 5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- Bunlar
Mantı tarifi (buz için) nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Öncelikle içini hazırlayalım ve dolapta dinlenmeye bırakalım.
- Soğanı robottan veya rendeden geçirelim ve karıştırma kabına suyunu sıkalım.
- İç harcı için tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuralım ve dolaba alalım.
- Gelelim hamurumuza.
- Ben unu eleyerek kullandım, açmak daha iyi oldu. Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıp yumurtayı kıralım.
- Tuz ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak suyu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz.
- Üzerine temiz bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
- Daha sonra hamuru üç eşit parçaya bölün ve birini unlanmış tezgaha alın.
- Çok kalın olmayacak şekilde açıp bir parmak kalınlığında dikey ve yatay olarak iki şerit halinde keselim. Karelere kıymadan koyup bohça şeklinde kapatalım.
- Unlanmış tepsiye alıp her yerinin una bulanıp birbirine yapışmaması için sallayalım.
- Tepsiyi 20-25 dakika buzluğa koyalım, mantı biraz donunca buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırabiliriz.
servis önerisi;
- Mantıyı pişireceğimiz zaman kişi başı birer porsiyon olacak şekilde kaynar suda haşlayalım ve üzerine sarımsaklı yoğurtlu sosu gezdirip servis edelim.
- Sosu için tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp toz biber, pul biber ve naneyi kızgın yağda birkaç kez çevirelim.
Resimli Mantı (buzluk için) tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]