Mantı Tarifi Hakkında,
Unu geniş bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuç gibi açın.
Açıklığın içine bir yumurta kırın, tuz ekleyin.
Azar azar su ekleyerek sert bir hamur elde edin.
Hamur sertleşince ikiye bölün. (Büyütemeyeceğinizi düşünüyorsanız 3-4 bezeye bölebilirsiniz).
Bezeleri kaplayın, hafif nemli bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın.
Dolap soğanları veya rondodan geçin.
Kıyılmış ete soğan ve diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Birinci beze ununu un serpilmiş tezgaha alıp üzerine biraz un serpip mereng yardımıyla açın.
Mantı hamurunu bıçak yardımıyla küçük kareler olacak şekilde kesin.
Kıymayı karelerin ortasına koyun ve bir demet veya üçgen gibi kapatın.
Daha sonra direkt kaynatıp yoğurt yapabilir veya biraz pişirip yoğurt yapabilirsiniz.
İki ölçü yapıp hafif yağlanmış 2 tepsiye dizip pişirdim. Yarısını kaynatıp yoğurt yaptım yarısını 1 hafta sonra pişirdiğim dondurucu 😍
Yapması saatler sürdü ama sonuç güzel şimdiden azalt, iştah ve şifa 😊
Mantisler hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]