Mardin Usulü Haşlanmış İçli Köfte tarifi için önce hamuru çeşme suyu ile hızlı bir şekilde ıslatın ve posası çıkana kadar yoğurun. İyileşmeli.
Biraz su ekleyin yoksa hamur kötü olur. Yoğurun ve bir kenara koyun.
Soğanları serpin, yıkayın ve iyice sıkın. Soğanları yıkamazsanız acı olur.
Soğanları iyice kızartın, üstüne kıyma ekleyin. Rengini çeviriyorsun ve koyu kırmızı oluyorsun.
Doğranmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin.
Hamurdan ceviz parçalarını alıp parmağınızla yuvarlayın.
Kıymayı koyup üzerini örtün, bir tencereye su ve tuzu koyun, kaynayınca içine etleri koyun.
Yukarı çıkmaya başlayınca pişmiş demektir.
Kendi Pişmiş Mardin Toplarınızı sipariş edebilirsiniz.
SEVİYORUM 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]