Dereotlu börek böreği tarifi için malzemeler (lezzetli)
- 125 gram tereyağı
- 2 adet yumurta (biri yumurta sarısına sürülür)
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım dereotu asma
- 3,5-4 su bardağı un (bardak hacmi 200ml)
iç harç için
- 150 gram tuzsuz beyaz peynir
yukarı;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Dereotlu börek böreği tarifi (lezzetli) nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Öncelikle hamur için oda sıcaklığında beklettiğimiz yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alıp un hariç diğer malzemeleri ekleyelim yoğurmaya başlayalım (üstten bir yumurta sarısını ayırmayı unutmayın)
- Un ekleyelim. Ben 3,5 su bardağı un kullandım. Unu azar azar ekleyelim. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamur toparlanınca ince kıyılmış dereotunu ekleyip son kez yoğurun. Dolgu için beyaz peyniri çatalla ezin.
- Hamurdan bezeler alıp elimizle açalım. Ortasına iç harçtan küçük bir kaşık koyup kapatalım. Dilerseniz hamuru yuvarlak açıp uçlarından katlayarak şekil verebilirsiniz.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi dizelim. Sarısına yağı ekleyip fırça yardımıyla böreğe sürelim. Dilerseniz içlerine susam ekleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alttan üste fansız 30 dakika pişirelim. Böreğin altı ve üstü güzelce kızarınca fırından alabilirsiniz. İyi eğlenceler sayfamı takip etmeyi unutmayın canlar.
Fotoğraflı mayasız dereotu hamur işleri (lezzetli) tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]