Mayasız Sütle Kolay Börek Nasıl Yapılır?
Fermente edilmemiş sütlü basit bir tarif için önce bir kase sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, süt, 1 tam yumurta, ikinci yumurtanın sarısı ayrılıp beyazı ilave edilir.
Tüm tuzu, şekeri karıştıralım ve ardından un, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
Unu sırasıyla ekleyelim.
Yumuşak (ele yapışmayan kulak gibi yumuşak) bir hamur alalım ve hamuru 10-15 dakika dinlendirelim, yumurta parçalarını kıralım, elimizle silelim, peyniri koyup kapatalım.
Yumurta sarısını koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Mayasız sütlü basit bir ekşi hamur mayası hazır.
Yemek yemeyi seviyorum ☕☕☕
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]