Mayasız Cheddar ve Peynirli Börek Tarifi için Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt (250ml)
- 1 tatlı kaşığı (150 ml) rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı (150 ml) ufalanmış beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz
- 1 poşet kabartma tozu
- 3,5 su bardağı (250 ml) un
Mayasız cheesecake ve çedarlı pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta ve sütü çırpın. Peynir ve tuz ekleyin.
- Maydanozu ince ince kıyın ve ekleyin.
- Un ve kabartma tozunu ekleyelim.
- İyice yoğurup yarım saat demlenmesine izin verin.
- Hamuru 5-6 eşit parçaya bölün.
- Her bir parçayı 15-20 cm çapında açıp dörde sonra 8 parçaya ayıralım.
- Bir tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın.
- Hamurun iki tarafını da pişirelim.
- Az yağlı kaşıklar ekleyebilirsiniz. Ne kadar az yağ eklerseniz o kadar lezzetli ve sağlıklı olur.
kilit nokta; Her unun sertliği farklıdır, un eklerken kontrol altında tutalım, az ya da çok un ihtiyacımız olabilir. Yumuşak bir hamur olmalı. Gerekirse, açıkken unlayabilirsiniz. Afiyet olsun
.
Fotoğraflı peynir ve kaşarlı turta tarifi













“Mayasız Peynirli ve Kaşar Peynirli Bishi” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]