Mayasız Cheddar ve Peynirli Börek Tarifi için Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt (250ml)
- 1 tatlı kaşığı (150 ml) rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı (150 ml) ufalanmış beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz
- 1 poşet kabartma tozu
- 3,5 su bardağı (250 ml) un
Mayasız cheesecake ve çedarlı pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta ve sütü çırpın. Peynir ve tuz ekleyin.
- Maydanozu ince ince kıyın ve ekleyin.
- Un ve kabartma tozunu ekleyelim.
- İyice yoğurup yarım saat demlenmesine izin verin.
- Hamuru 5-6 eşit parçaya bölün.
- Her bir parçayı 15-20 cm çapında açıp dörde sonra 8 parçaya ayıralım.
- Bir tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın.
- Hamurun iki tarafını da pişirelim.
- Az yağlı kaşıklar ekleyebilirsiniz. Ne kadar az yağ eklerseniz o kadar lezzetli ve sağlıklı olur.
kilit nokta; Her unun sertliği farklıdır, un eklerken kontrol altında tutalım, az ya da çok un ihtiyacımız olabilir. Yumuşak bir hamur olmalı. Gerekirse, açıkken unlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fotoğraflı peynir ve kaşarlı turta tarifi
“Mayasız Peynirli ve Kaşar Peynirli Bishi” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]