Mekik Börek – Tatlılarım

Dokusu ve tadıyla nefis bir börek yapıyoruz.

Mekik keki yapmak için önce kekin içini hazırlıyoruz, bir patatesi iyice yıkayıp tencereye koyuyoruz, suyunu ilave ediyoruz, kaynamaya bırakıyoruz, iki kuru soğanın kabuklarını soyup küp küp kesiyoruz, 3-3 ekliyoruz. yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyip Kızartmaya başlayın.

Soğanı yumuşayana kadar kızartın.

Soğanı kavururken bir parça şeker ekliyoruz.

Şeker soğanların güzelce karamelize olmasını sağlıyor.Közlenen soğanlara kavrulmuş eti ekleyip birlikte kavuruyoruz,kızarmış kıymaya karabiberi ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Bu sırada patatesleri soyup rendeleyin, kıymayı ekleyin ve karıştırın.

Şimdi hamur hamurunu yapıyoruz, bir su bardağı sıvı yağ, süt, yoğurt, yumurta ve sirkeyi bir kaba alıp karıştırıyoruz.

Karıştırdığımız sıvı karışıma iki kaşık nişasta, kabartma tozu ve un koyup kulak gibi yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.

Hamurun üzerini örtüp 1/2 saat dinlendirin.

Kalan hamuru düz bir zemine alıp tekrar yoğurup 12 eşit parçaya bölüyoruz.

12 eşit parçaya bölünmüş bezeleri kek tabağı büyüklüğünde açın.

Açtığımız her hamurun üzerine nişasta serpiyoruz.

12 adet yufkayı aralarına nişasta serperek üst üste koyuyoruz.

Üst üste serdiğimiz hamuru merdane ve ardından merdane ile açıyoruz.

Açtığımız hamuru rulo gibi sıkıca sarıyoruz.

Yuvarladığımız hamur 2-3 cm. kalınlıkta kesiyoruz.

Kestiğimiz hamuru çok kırmadan açıp ortasına bir tatlı kaşığı kıyma koyup hamurun kenarlarını kapatıyoruz.

Kapattığımız acısı yerde kalacak şekilde tepsiye alıyoruz.

Aynı işlemi 200 gr tüm hamur için yapıyoruz. Margarini veya tereyağını eritip sıcak böreklerin üzerine döküyoruz.

Çok fazla yağ gibi görünebilir, ancak iyi hissettiriyor.

200 derecede altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

Etli Patatesli Mekik Turtası hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın