Anjelik Erik Marmelatı Tarifi için Malzemeler
- 1 kg melek eriği
- 1 su bardağı şeker
- 2-3 tutam limon tuzu
Anjelik Erik Marmelatı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yıkadığımız erik çekirdeklerini temizleyip tencereye ekleyelim şekerini ekleyip bir gece buzdolabında bekletelim (ben sakladım) ertesi gün buzdolabından çıkarıp suyunu çektikten sonra ocağa koyalım. ısınır ve kaynamaya başlar.
- Kaynayınca altını kısalım ki dibe yapışmasın ve yavaş yavaş yarım saat kaynamaya bırakalım.
- Son olarak limon tuzunu ekleyip karıştırıp tekrar kaynatalım, ardından ocaktan alıp blender ile güzelce öğütelim, kavanozlara doldurup vakumlayalım.
- Daha sonra kullanacaksak arzu edilirse soğuduktan sonra bir kavanoza koyalım ve hemen tüketmek için dolaba koyalım.
- Diğer bir yöntem ise eriği yıkayıp çekirdeklerinden ayırmak, blender yardımıyla püre kıvamına getirmek, tencereye alıp üzerine şeker koymak ve ocakta yarım saat kaynatmaktır. , ara sıra karıştırarak.
- Limon tuzu ekleyip köpük gelirse temizleyelim. Kalınlaşan ve rengi dönen marmelat artık hazır.
- Ocak kapatılır, kavanozlara doldurulur, ağzı açık olarak soğumaya bırakılır, ardından kapatılarak dolapta saklanır. Afiyet olsun.
Fotoğraflı Anjelic Erik Marmelatı tarifi
Anjelik Erik Marmelat’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]