Melek Erik Marmelatı

Anjelik Erik Marmelatı Tarifi için Malzemeler

  • 1 kg melek eriği
  • 1 su bardağı şeker
  • 2-3 tutam limon tuzu
Anjelik Erik Marmelatı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yıkadığımız erik çekirdeklerini temizleyip tencereye ekleyelim şekerini ekleyip bir gece buzdolabında bekletelim (ben sakladım) ertesi gün buzdolabından çıkarıp suyunu çektikten sonra ocağa koyalım. ısınır ve kaynamaya başlar.
  2. Kaynayınca altını kısalım ki dibe yapışmasın ve yavaş yavaş yarım saat kaynamaya bırakalım.
  3. Son olarak limon tuzunu ekleyip karıştırıp tekrar kaynatalım, ardından ocaktan alıp blender ile güzelce öğütelim, kavanozlara doldurup vakumlayalım.
  4. Daha sonra kullanacaksak arzu edilirse soğuduktan sonra bir kavanoza koyalım ve hemen tüketmek için dolaba koyalım.
  5. Diğer bir yöntem ise eriği yıkayıp çekirdeklerinden ayırmak, blender yardımıyla püre kıvamına getirmek, tencereye alıp üzerine şeker koymak ve ocakta yarım saat kaynatmaktır. , ara sıra karıştırarak.
  6. Limon tuzu ekleyip köpük gelirse temizleyelim. Kalınlaşan ve rengi dönen marmelat artık hazır.
  7. Ocak kapatılır, kavanozlara doldurulur, ağzı açık olarak soğumaya bırakılır, ardından kapatılarak dolapta saklanır. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Anjelic Erik Marmelatı tarifi

Anjelik Erik Marmelat’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın