Menemenlik Kavanoz Sos tarifi için önce biberleri ve domatesleri yıkayın, suyunu süzün, ardından domatesleri küçük küçük doğrayıp büyük bir tencereye koyun.
Ocağın altını yakalım, tencereyi alıp kapağını kapatalım ve ara ara kontrol ederek yüksek ateşte kaynayana kadar pişirelim.
Bu arada biberleri küçük küçük doğrayalım ve hazırlayalım.
Kaynayan domatesin içine biber, yağ ve tuzu dökelim ve karıştıralım.
Tencerenin kapağı açık orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Yaklaşık bir saat odun ateşinde pişen menemenimiz ocakta pişireceğiniz için kıvamını değiştirerek pişirebilirsiniz.
Sıcak kavanozlara dökün ve ağzını sıkıca kapatın, ters çevirin ve bir gün bu şekilde bırakın.
Kapakları kontrol ettikten sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Menemenlik Kavanoz çorbası hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]