Mercimek Erişte tarifi için erişteleri tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Yeşil mercimekleri haşlayıp süzün.
Mercimeklerimi pişirip poşetlere ayırıp kullanmaya hazır olduğumda dondurucudan çıkarıyorum. 😉
Erişteleri haşladığınız tencere boşalınca içine zeytinyağı ve salça koyun.
Biraz pişmeye başlayınca haşlanan mercimekleri ilave edin.
Birkaç tur çevirdikten sonra tuz ve karabiberi ekleyin.
Erişteleri tencereye dökün.
İyice karıştırın.
Bu süre zarfında beyaz peyniri de eritmek için koydum.
Bir tabağa alın.
Ekstra lezzet için, isterseniz biraz beyaz peynir ekleyin.
Biber ve kekik serpin.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]