Mercimek Yemeği (Düdüklü Tencerede)

Lezzetli olduğu ve düdüklü tencerede çabuk piştiği için sürekli yapıyorum bunu size de tavsiye ederim 👍👌😋

Düdüklü Tencerede Et ve Mercimek Tarifi için önce mercimekleri yıkayalım ve 15-20 dakika sıcak suda bekletelim.

Yemek için soğanı doğrayın.

Bir tavaya sıvı yağı alıp soğanları ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar kavurun.

Etleri koyup kuruyana kadar koyalım, salçayı koyalım, birkaç dakika kavuralım, mercimekleri ilave edelim, baharatları ve tuzu ekleyelim, karıştıralım, sonra suyu ekleyelim.

Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kaynayana kadar 10 dakika, ardından kısık ateşte pişirin ve ocağı kapatın.

Hava çıkana kadar düdüklü tencereyi açmayın, ardından pişirmeye devam edin.

Daha sonra kapağını açıyoruz ve eğer suyu azalmışsa üzerine sıcak su döküp bir süre daha kaynatıyoruz.

Düdüklü Tencerede Mercimek Yemeği servise hazır.

tadını çıkarabilirsiniz 👌😋

Not: Kullandığınız düdüklü tencereye göre pişirme süresinde farklılıklar olabilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın