Meze pirinç (tahıl)


Pirinç Meze Tarifi İçin Malzemeler (Taneler)

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 su bardağı su
  • tuz
  • garnitür için 1 kavanoz

Pirinç meze tarifi (tahıl) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Pirinci önce suda bekletin.
  2. Tavaya yağı alıp tarif ettiğiniz pirinci 4-5 dakika kavurun.
  3. Daha sonra tereyağını ekleyip aynı süre kavurmaya devam edin.
  4. Tuz ekleyin ve karıştırın.
  5. Ardından suyu ekleyip tekrar karıştırın.
  6. Kaynayınca ocağın küçük tarafında en düşük ayarda pişmeye bırakın.
  7. Pişirme işlemi tamamlanmadan önce ters çevirin ve üst kısmının iyi piştiğinden emin olun.
  8. Süsleme suyunu boşaltın ve iyice yıkayın.
  9. Pişen pirincin üzerine garnitürü ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  10. Süslü pilavımız servise hazır, afiyet olsun.

Resimlerle tahıl pirinç meze tarifi

  • (Adet
  • tatlı tarifi
  • dekore edilmiş
  • kek tarifleri
  • pilav
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Sosisli Patates Kahvaltısı (15 Dakikada Hazır) (Video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın