Midye Böreği Yapımı – Tatlı Tariflerim

Midye Börek yapmak için önce süt, su, yumurta akı, tuz, şeker, maya ve yağı geniş bir kaba alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip hamuru çok yumuşak bir şekilde yoğuralım, hamuru 30 dakika dinlendirelim.

Bir tavaya tereyağını koyup eritelim, sıvı yağ, şeker ve tahini ekleyip karıştıralım.

Kalan hamuru 9 eşit bezeye bölelim ve 3’er bezeye bölelim. Her bezeyi açıp orta kısımlarına sıvı yağ ve tahin koyup rulo yapalım, buzdolabında yarım saat dinlendirelim.

Hazırladığımız ruloları 1 parmak kalınlığında kesip biraz ezelim ve midye gibi kapatalım.

Midye kekleri bir tepsiye dizin, yumurta sarısı susamını ekleyin ve 20 dakika pişirin.Tepside pişene kadar pişirin.

200 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim.

Midye Poğaça servise hazır.

Afiyet olsun..
.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın