Millefoy Kebap (200 gr kıyma)


Milföy kebabı için malzemeler (200 gr dana kıyma)

  • 6 puf böreği
  • 200 gram kıyılmış et
  • 1 su bardağı peksimet
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 dal maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber

yoğurt sosu için.

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • tuz

domates sosu için

  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Sebze yağı

Milföy kebabı tarifi (200 gr kıyma) nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

  1. Köfte için kıymayı uygun bir kaba alın.
  2. Rendelenmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
  3. 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  4. Milföy hamurunu ayırmadan masaya alın ve merdane yardımıyla açın.
  5. Köfteleri üç parçaya bölün.
  6. Yuvarlayın ve eşit parçalara bölün.
  7. Büyük borç karuselinde düzenleyin.
  8. Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin.
  9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
  10. Yoğurt, tuz ve sarımsağı karıştırıp ılık puf böreğinin üzerine dökün.
  11. Uygun bir tavada salçayı ve sıvı yağı kızartın ve üzerine dökün.
  12. Nane serperek servis edebilirsiniz.

Bu tarifle benim büyük karnım doluyor ve 4-6 kişilik mükemmel bir tarif.

☝🏻 Özellikle taze yenmesi gereken bir yemek olan milföy, ertesi gün lezzetini büyük ölçüde kaybeder. Bu yüzden çok fazla şey yapmamaya çalışın. Kim deneyecekse eline sağlık.

Resimlerle Millefoy Kebap (200 gr kıyma) tarifi

  • 200
  • tatlı tarifi
  • ile birlikte
  • kebap
  • kıyma
  • puf böreği
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Pikolin Küçük Pizza

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın